Hvor var vi lykkelige, 1997.

"Hvor var vi lykkelige", 1997. 

Eli Benveniste filmer selv sin arbejdsprocess, og siden udstillingen "De Erstattelige", i Galerie Anne Marie af samme skulptur, 1997.

Eli Benveniste: Skriften på væggen

Eli Benveniste: Kigger til siden

Eli Benveniste: Eli in absentia, 2016

Kære Publikum

Dette er nok - indtil dato, det mærkeligste bidrag til en udstilling, jeg endnu har fundet på. Alligevel er det reelt nok da det er et klart billede af den virkelighed jeg befinder mig i, en virkelighed, som jeg tror mange kan genkende – det at blive afbrudt hele tiden, og det faktum at man ikke kan være to steder på samme tid, som det nu faldt sammen for mig - at jeg ikke kunne rejse fra Italien og samtidig havde sagt ja til at være med på udstillingen ”Skriften på Væggen” til Kulturugen på Bornholm i Galleri BANKEN, Gudhjem og R2 Galleri, Svaneke.

Derfor har jeg lavet en video, med min telefon, en tutorial, der viser hvordan man gør og jeg vil bede dig – kære publikum om at lave dem for mig.

Så læg din frakken og smør´ ærmerne op og tag fat i leret. Det er blot om at følge mine hænders bevægelser på videoen. Men start med at rulle leret ud i pølser på 50-60 cm længde, i ca. 2 cm tykkelse.

På videoen modellerer jeg 4-5 forskellige figurer og du kan bare tage den, der passer til det tidspunkt, du er færdig med at rulle ud.

Nu er du ikke længere tilskuer, men aktør og kan stå ved en sokkel eller sidde ved bordet og gentage mine hænders bevægelser og lave skulpturerne for mig - fordi jeg er in absentia – jeg var på vej, men blev afbrudt.
Dit og andre forbipasserendes skulpturer vil blive dele af den fælles udstilling ”Eli in Absentia”. – Jeg takker for din hjælpende hånd.

Og når alt kommer til alt, er det vel heller ikke dårligt at tilsidesætte sig selv som enkeltstående individ og i stedet forbinde sig i et fælleskab.

At bede om hjælp er, for mig, det samme som at give en gave - ligesom det er virkelig vigtigt at huske på, at bede den man hjælper, om en tjeneste, for at opretholde den følsomme balance der er mellem os  mennesker.
 

Venlige hilser Eli

A Matter of Empathy, 2011

'Et spørgsmål om empati' handler om det meget menneskelige fænomen når vi, bevidst eller ubevidst, gør et andet menneske ondt, det være sig fysisk eller psykisk, og i situationen ikke evner at sætter sig i den andens sted, i forhold til den meget anderledes opfattelse af situationen man føler, når det er én selv, det går ud over.

Som altid at have ret i trafikken, f.eks.

 

Et spørgsmål om empati er lavet i samarbejde med:

 

Sam Fleischer: Den almindelig mand -- udnytter; Den almindelig mand - voldelig; Den almindelige mand - underlagt.

Lise Goll: Udnyttet; Vidne; Cello.

Toni Larsen: Vidne. Eli Benveniste: Mishandlet; Den Almindelige mand - vidne.

Sarah Boberg: Samvittighed; Utroskab; Vidne.

Knud Holten: Samvittighed; Den almindelige mand- drømmende; Den almindelige mand -- ydmyget; Den almindelige mand - voldelig; Ligeglad.

Rigge Holten: Samvittighed; Ydmyger; Vidne; Ligeglad.

Inger Rønnenfelt: Samvittighed; Utroskab; Vidne; Ligeglad.

Ken Vedsegaard: Samvittighed; Den almindelige mand - utroskab; Den almindelige mand -- voldsoffer.

Ulf Trotzig, Giovanni Meloni, Jørgen Haugen Sørensen: Samvittighed gennem drøm

Dan Albert Benveniste, Heine Pedersen, venner og familie: Den offentlige mening

Tak til Roberta Traversa og Renzo Pardini: www.maschereonline.com

Stil fotografi: Enrico Kelli, Heine Pedersen

Teknik Lars Michael

Særlig tak til: Ulrich Oppenhejm Rundetårn

Filmet og klippet af Eli Benveniste Dur: 8.24 min/2011/ Dk